Nakon zimskog odmora, krenulo se u novu proljetnu polu-sezonu s nadom, kako smo i u prošlim Revoskim novinama najavljivali, u poboljšanje jesenskih rezultata. No, krenimo redom. Prije početka samih priprema, 28. siječnja 2017., održana je redovna godišnja skupština NK Croatia na kojoj su prisutnima bili izneseni detalji rada i financijski izvještaji protekle godine te plan rada za tekuću godinu. Iako su svi prisutni bili zadovoljni s radom i financijskim stanjem u NK Croatia, izraženo je bilo i blago nezadovoljstvo sportskim rezultatima. Kako bi se sportski rezultati poboljšali, već idući dan, 29. siječnja 2017., krenulo se u novo "zimsko" pripremno razdoblje. Pripreme su trajale do 12. ožujka kada je bio zakazan početak proljetnog dijela sezone. Treniralo se i do 4 puta tjedno te su se skoro svakog vikenda dogovarale prijateljske utakmice, kako s klubovima s prostora Međimurske županije, tako i s klubovima iz Varaždinske županije. Same pripreme su prošle u solidnom intenzitetu i raspoloženju.

Treba naglasiti kako većina naših igrača radi u dvostrukim smjenama (jedan tjedan ujutro, a drugi popodne) pa se u tom "drugom" tjednu treninzi održavaju s manjim brojem igrača. Proljetni dio sezone započeo je 12. ožujka te smo u vrijeme pisanja ovog članka na polovici proljetnog dijela prvenstva. Od početka proljetnog dijela prvenstva odigralo se sedam prvenstvenih utakmica. U tih sedam prvenstvenih utakmica zabilježene su 3 pobjede, 3 poraza te 1 neriješeni rezultat. Dakle, s 22. kolom (od mogućih 30) NK Croatia zauzima 11. mjesto s osvojena 24 boda. Iako je, teoretski, opstanak u ligi osiguran, gledajući tablicu prošlosezonskog natjecanja, u kojem se do posljednjeg kola borilo za prvo mjesto, ovogodišnji rezultati nisu ni na razini očekivanja, a osobito ne na razini kvalitete (iako oskudnog) igračkog kadra. Objektivno gledajući, ponekad je nedostajalo malo znanja, ali puno više sportske sreće da se rezultati prelome u našu korist. Ovog puta ćemo se držati one stare i svima poznate izreke - "lopta je okrugla", te se nadamo da će u budućnosti, s još više rada i ustrajnosti, ta "okrugla lopta" više puta biti u protivničkoj, nego u našoj mreži. Također, u prošlom članku smo najavljivali neke aktivnosti koje se planiralo izvesti u tekućoj godini. Sa zadovoljstvom i ponosom se može reći kako se velika većina planiranih aktivnosti i ostvarila.

Naime, u prošlom broju smo pisali kako je u planu saniranje dotrajalog terena za igru, što nam je bila najveća želja i preokupacija, što u smislu organiziranja, to i u smislu izvedbe samih radova. U radnu akciju se krenulo 20. ožujka, a na njoj se okupila nekolicina članova Upravnog odbora, trener te nekolicina igrača NK Croatia. Posebnim strojem, nabavljenim od NK Međimurja (najljepše im zahvaljujemo), na terenu su se "izbušile" rupe koje su se ručno, lopatama, punile pijeskom kako bi on bio što mekaniji. Nekoliko dana kasnije igralište se prekrilo umjetnim gnojivom kako bi se što više potaknuo rast i gustoća trave. Na tome zahvaljujemo gospodinu Darku Ivanušiću. Također, cijelo to vrijeme, pod budnim okom našeg oružara, gospodina Franje Piknjača, teren se zalijevao kako bi pijesak upio vlagu i učinio teren mekanijim i pogodnijim za igru. Iako za konačan sud o isplativosti te radne akcije treba čekati i do godinu dana, možemo reći kako se pozitivni rezultati vide već i nakon četrdesetak dana. Teren je postao mekaniji, a trava gušća i čvršća. Također, u bliskoj budućnosti planira se na teren baciti i sjemenje nove trave. Nadamo se kako će, uz daljnju brigu o samom terenu, on zasjati u punom sjaju te postati ono što je bio prije 10-15 godina, jedan od najljepših travnjaka u okolici.

Nastavlja se i s uređivanjem novog pomoćnog igrališta. U prošlom broju Revoskih novina pisali smo kako su se nabavili novi golovi za pomoćno igralište. Radnom akcijom 8. travnja 2017., u kojoj su sudjelovali članovi NK Croatia te nekolicina igrača, ti golovi su i postavljeni. Ručno su se iskopale 4 rupe na dubinu od 110 cm u koje su se stavile stative golova te su iste zabetonirane. Zahvaljujemo se gospodinu Ivanu Piknjaču i gospodinu Mladenu Vidoviću – Ricu te DVD-u Orehovica na svesrdnoj pomoći oko postavljanja golova. Prije nego se krenulo u postavljanje golova, pomoćno igralište se profesionalno izmjerilo te sadašnje dimenzije odgovaraju dimenzijama za odigravanje prijateljskih utakmica kako bi se teren za igru što više očuvao. Također, u tijeku je nabava stupova i mreže za prostor iza postavljenih golova. Nakon nabavke stupova, oni će se u kratkom roku i postaviti. Što se tiče golova, moramo napomenuti kako je gospodin Ivan Piknjač napravio i obojao malonogometne golove koristeći materijal starih golova te oni sada izgledaju kao novi. Hvala mu na dobročinstvu! Od ostalih aktivnosti izdvajamo to što smo i ove godine u prvom mjesecu organizirali turnir u kartaškoj igri bela. Nažalost, iako znamo da mnogi vole i kartaju belu, na turnir se prijavilo samo šest parova koji su razigravali kroz dvije skupine po 3 ekipe. Na kraju je zasluženu pobjedu odnio par Nino Bajkovec i Martin Jelenić. Iako je u planu bila organizacija još jednog turnira u beli u veljači, on je odgođen zbog moguće daljnje nezainteresiranosti mnogih kartaša. Također, nabavila se i nova oprema za seniorsku ekipu i za pomladak. Velikom zaslugom Đurđice Bali seniori su dobili nove Adidas dresove, a pomladak nove lopte koje će im pomoći u njihovom daljnjem napretku.

Što se tiče daljnjih aktivnosti kroz godinu, mora se napomenuti kako NK Croatia i ove godine odlazi na međunarodno putovanje, ovog puta u Švicarsku. Putovanje će se održati od 7. do 9. srpnja 2017. na poziv dugogodišnjeg igrača i člana te trenutno velikog sponzora i navijača NK Croatia gospodina Stefana Kolara – Štefa. Štef sa svojom obitelji živi u gradiću Solothurn, udaljenom 70-ak kilometara od Basela. Kako je veliki zaljubljenik u sport, Štef je nastavio sa igranjem nogometa u klubu naziva SC Blustavia Solothurn, čiji ćemo i mi biti gosti. Uz nova poznanstva i ugodno druženje u novom okruženju, odigrat ćemo i turnir s momčadima koje će se naći na njemu. Veselimo se druženju i sportskim uzbuđenjima! Prije putovanja u Švicarsku, prvi vikend u sedmom mjesecu održat ćemo tradicionalni malonogometni turnir "Med vulicama". Iako nas je svake godine sve manje i manje, mora se priznati da taj turnir ima svoju veliku (25-godišnju!) tradiciju te bi bilo šteta ne održati ga. Zbog toga vas već sad pozivamo da nas počastite svojim prisustvom te uveličate taj vikend pun sportskih uzbuđenja, smijeha i zabave. Znamo da ljetna nogometna stanka nije duga pa nas nedugo kasnije već čekaju pripreme te zimski dio sezone 2017./2018. Kroz cijelo to razdoblje održavat će se tereni i prostorije NK Croatia te pokušati nabaviti još koji dio potrebne opreme kako bi se svi radovi u i oko kluba mogli normalno izvršavati. Na kraju, NK Croatia zahvaljuje se svim navijačima, simpatizerima i dobročiniteljima na njihovoj podršci, sponzorstvu ili bilo kojoj vrsti dobrog djela koja su se činila tijekom godine kako bi Klub mogao normalno funkcionirati. Sportski pozdrav!