U novu sezonu 2015/16 krenuli smo sa dosta promijenjenim sastavom. Tako je ekipu preuzeo novi trener Miljenko Bali, a priključilo nam se i nekoliko novih (starih) igrača. Nažalost, osim dolazaka, nekoliko igrača odlučilo je napustiti klub pa s tako izmijenjenim sastavom nismo znali što očekivati u novoj sezoni. Na sreću, uz puno rada i treninga, i uz dobro vođenje od strane novog trenera, polusezonu smo završili jako uspješno te smo se sa 9 pobjeda, 4 neriješena rezultata te samo 2 poraza, i uz gol razliku 41:17, smjestili na 2. mjesto tablice sa 4 boda zaostatka za vodećim Hodošanom. Za proljetni dio sezone planiramo vratiti još nekoliko naših domaćih igrača koji su trenutno u drugim klubovima, uz čiju pomoć ciljamo na 1. mjesto tablice i plasman u viši rang natjecanja. U klubu djeluju i juniori koji su se uz 2 pobjede i 5 poraza smjestili na 6. mjesto Skupine C u kojoj se natječu u ovoj sezoni. Juniore vodi i trenira Marko Ružić. Nažalost, juniora je trenutno jako mali broj, te nam se dešavalo ove sezone da nismo imali 11 igrača na utakmicama. Stoga apeliramo na sve mlade sa područja općine da se priključe treninzima, a apeliramo i na njihove roditelje da omoguće i motiviraju svoju djecu da se aktiviraju u radu kluba.

Što se sve zbivalo ovog ljeta

27. lipnja 2015. održan je međunarodni turnir na kojem su sudjelovale ekipe NK Croatia, FC Tandern iz Njemačke, SC Blustavia Solothurn iz Švicarske te NK Mladost iz Šemovca. Turnir je osvojila ekipa NK „Mladost“ iz Šemovca, što je zapravo manje bitno pošto je turnir bio revijalnog karaktera. Uoči turnira sa gostima iz Njemačke i Švicarske posjetili smo i vinariju Tomšić, a bila je organizirana i zabava nakon završetka turnira. Bilo nam je lijepo, stečena su mnoga nova prijateljstva te se nadamo da će ovaj turnir postati i klupska tradicija. Ovim putem zahvaljujemo se svim simpatizerima kluba (posebno našim ženama) koji su nam pomogli u organizaciji turnira. 4. i 5. srpnja 2015. održan je tradicionalni malonogometni turnir po ulicama koji je osvojila ekipa „Age“ te im ovim putem čestitamo. 25. i 26. srpnja 2015. u sklopu priprema za novu sezonu održan je turnir na kojem su sudjelovale ekipe NK „Croatia“, NK „Spartak“ Mala Subotica, NK „Mladost“ Sveta Marija te NK „Mladost“ Šemovec. Na kraju je turnir zasluženo osvojio NK „Spartak“ koji je u finalu pobijedio NK „Mladost“ rezultatom 3:1. Zahvaljujemo ovim putem svim ekipama na sudjelovanju.

Planovi za nadolazeće mjesece

NK Croatia planira ove zime održat dva turnira u beli. Prvi turnir održan je 5. prosinca, a drugi će se održati u veljači 2016.. Pozivamo sve kartaše da se nam pridruže. U siječnju će biti održana redovna godišnja skupština kluba, a točan datum bit će objavljen na oglasnim mjestima u Orehovici. U zimskoj pauzi planiramo i malo urediti i sanirati nogometno igralište te tako pomoći našoj ekipi u naumu da ostvari što bolji rezultat. A onda ni sami igrači neće moći kriviti teren za loše odigranu utakmicu. Na samom kraju zahvaljujemo se svim našim navijačima, simpatizerima i sponzorima na podršci.  Želimo svima Sretan Božić i uspješnu 2016. godinu!