Nažalost, ovaj članak o rezultatima i djelovanju Nogometnog kluba Croatia započet ćemo s dijametralno suprotnim raspoloženjem u usporedbi s prošlim. Kao što većina vas, poštovanih čitatelja Revoskih novina, zna, prošli izvještaj o rezultatima Kluba započeli smo s nadom da će seniorska ekipa uspjeti zadržati prvo mjesto na tablici II. županijske lige skupine A u kojoj se natječe 16 ekipa. Pisali smo da pet kola prije kraja sezone NK Croatia ima 3 boda prednosti pred drugoplasiranim. Ta prednost održala se do posljednjih kola kada je, nažalost, ponestalo sportske sreće za veliki uspjeh ''revoskih'' dečki. Tako je sezonu 2015./2016. NK Croatia završio na drugom mjestu s osvojenih 64 bodova. Usprkos neosvajanju prvoga mjesta, treba čestitati igračima, treneru, upravi te istinskim navijačima NK Croatia na rezultatima prošle sezone, jer ponajprije, ti rezultati ostvareni su s domaćim dečkima koji su tijekom cijele sezone davali sve od sebe te su se do zadnjega trenutka borili s daleko boljim (financijski!) klubovima od sebe.

S miješanim osjećajima, 12. lipnja 2016., krenulo se na zasluženu stanku koja nije predugo potrajala. Dakako, za mnoge ljude u Klubu ta stanka nikad ni nije započela. Održavao se teren, čistile su se prostorije Kluba te su započinjali planovi i pripreme za daljnji rad Kluba o kojima ćemo pisati u sljedećim redovima. Već prvi vikend mjeseca srpnja bio je rezerviran za tradicionalni malonogometni turnir ''Med vulicama'' koji organizira NK Croatia. Kroz dva dana natjecanja, nastupilo je 6 ekipa koje su se, u dobroj atmosferi, u svakoj utakmici borili kako bi osvojile prestižni pehar najbolje malonogometne ekipe na prostoru Orehovice te bar na godinu dana, do sljedećeg turnira, imali povlasticu nabijanja te činjenice ostalima na nos. Na turniru su nastupile sljedeće ekipe: AGE, Brazilija, Lepe strele, Tequila boys, Amateri (ekipa iz romskoga naselja Orehovica) te, po prvi puta na turniru, ekipa Općine Orehovice koju su sačinjavali dečki koji vrijedno uređuju okoliš Općine Orehovica i koju je vodio, svima nam poznati, gospodin Vlado Kolar – Čerček. Nakon prvog dana razigravanja po skupini, četiri ekipe plasirale su se u nedjeljna polufinala. To su bile ekipe Tequila boys, AGE, Brazilija te Općina Orehovica. U finalu su se sastale ekipe Brazilije i Tequila boysa. Pobjednik se dobio, nakon uzbudljive utakmice, tek nakon raspucavanja sa 6 metara. Pobjedu je odnijela ekipa Tequila boys koja je tako ponijela titulu najbolje malonogometne ekipe do sljedećeg turnira. Zahvaljujemo svima koji su omogućili održavanje ove manifestacije sporta i ugodnog druženja u lijepoj atmosferi.

Već 19. srpnja krenulo se u pripreme za sljedeću sezonu. Kadar momčadi ostao je skoro nepromijenjen u odnosu na prijašnju sezonu pa se očekivalo kako će se dobri rezultati nastaviti i dalje. No, prije nego se krenulo u službenu bitku za bodove i za što bolji rezultat, ekipa NK Croatije te svi članovi uprave i najvjerniji simpatizeri Kluba krenuli su na put u Njemačku, točnije u grad Tandern nedaleko Munchena. Naime, tamo su nas dragi sportski prijatelji na čelu s njihovim predsjednikom ''Revofčoncom'' Marijom Klobučarićem pozvali na turnir u velikom nogometu, a cijeli izlet bio je sufinanciran sredstvima Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta te općine Orehovica. Za Tandern se krenulo u ranim jutarnjim satima 22. srpnja te se tamo ostalo do 24. srpnja. Na turniru je nastupilo 6 ekipa iz Njemačke, Švicarske i, naravno, Hrvatske. Ekipa NK Croatije Orehovica pobrala je simpatije, kako u sportskom, tako i u društvenom smislu, svih ljudi koji su se zatekli na tom turniru te je osvojila 3. mjesto. Tijekom boravka u Tandernu, što je bio i cilj puta, stekla su se te obnovila prijateljstva s ljudima iz inozemstva koja će se nastaviti razvijati i u budućnosti. Domaćini iz Njemačke pobrinuli su se da nam boravak u njihovom mjestu protekne u najboljem raspoloženju i ugodnom sjećanju te im ovom prilikom zahvaljujemo od srca: Danke, Tandern! Čim se vratilo iz Njemačke krenulo se u trenažni proces. Treninzi su se održavali tri puta tjedno pod vodsvom ''starog'' trenera, gospodina Miljenka Balija. Prije početka službenih utakmica, odigralo se nekoliko prijateljskih utakmica na kojima se bildala kondicija te uvježbavao tehničko-taktički sustav. Prve službene utakmice odigrale su se u kupu na kojem se natječu sve momčadi Međimurske županije. Preskočile su se prve dvije stepenice da bi bili zaustavljeni u trećem kolu od renomiranijeg kluba iz Novog Sela Rok tek nakon raspucavanja s 11 metara. Prvenstvo je započelo 21. kolovoza 2016. domaćom utakmicom s ekipom Borca iz Turčišća u kojoj se zabilježila visoka pobjeda. Takav start prvenstva nije mogao ljepše započeti, ali isto tako nije mogao nagovijestiti što će se događati u daljnjem proteku natjecanja. Dečki, na čelu s njihovim trenerom, i dalje su vrijedno radili, no rezultati nisu bili ni blizu onih s prošle sezone. Zaredalo se s nekoliko poraza u kojima je, doslovno, sportska sreća napustila ekipu NK Croatia. Momčad se i dalje nastavila boriti te smo na kraju prvenstva zauzeli 11. mjesto s 4 pobjede, 2 neodlučena rezultata i 9 poraza, što nam je na kraju donijelo 14 bodova. Proljetni dio prvenstva započinje 12. ožujka 2017. godine te smo uvjereni kako ćemo, uz dodatan rad, popraviti rezultate jesenskog dijela sezone.

Što se tiče ostalih aktivnosti u i oko Kluba, u prošlom broju pisali smo kako smo pristupili sjeći drveća oko igrališta te smo najavili sadnju novog bilja oko igrališta kako bi prostor oko igrališta bio lijepo uređen. U suradnji s Općinom Orehovica, koja je financijski popratila sadnju, novo bilje je posađeno te sada prostor oko igrališta izgleda punije te puno ljepše. Nastavilo se i s uređivanjem novoga pomoćnoga igrališta pa su se i nabavili golovi za to igralište čija će instalacija uslijediti prije početka proljetnog dijela natjecanja. Također, u planu je i nabavka stupova te mreže iza golova na pomoćnom igralištu kako bi se treninzi mogli održavati bez ikakvih smetnji. Nadalje, na brijegu gdje stoje navijači i bodre svoju ekipu instalirale su se klupice kako bi navijačima bilo još udobnije pratiti utakmice. Klupice su bile donacija gospodina Andrije Severa te mu ovim putem zahvaljujemo na tome. Zahvaljujemo i svima koji su potpomogli instalaciju spomenutih klupica. U tijeku je i nabavka dodatnih reflektora za rasvjetu igrališta kako bi se treninzi mogli održavati kasnije, pošto velika većina igrača radi poslijepodne. Zbog dotrajalosti terena za igru odlučeno je kako će se isti sanirati prije početka sezone, u prvim danima ljepšeg, toplijeg vremena. Iznajmit će se posebni strojevi koji provjetravaju samo tlo terena te će se ubrizgati pijesak kako bi teren bio što mekaniji. Također, tijekom prosinca i početkom veljače održat će se turniri u kartaškoj igri Bela u prostorijama Kluba pa ovim putem pozivamo sve ljubitelje ove igre, i one koji će tek postati, da nam se pridruže. Krajem siječnja održat će se i Godišnja skupština NK Croatija na kojoj će biti iznešeni svi detalji rada Kluba u protekloj godini te planovi rada za iduću godinu.

U Klubu se i dalje provodi politika igranja domaćih dečki koji ne primaju nikakvu naknadu za igranje u istom, što je rijetkost u današnjem svijetu nogometa, kako smo pisali i u prošlom broju. Ti dečki zaslužili su podršku, osobito u ovim vremenima, zato molimo sve navijače, simpatizere i mještane Orehovice da ih dođu podržati. S vašom podrškom i malo više sportske sreće, rezultati će se, uvjereni smo, poboljšati.

NK Croatia zahvaljuje svim navijačima, simpatizerima i dobročiniteljima na njihovoj podršci, sponzorstvu ili bilo kojoj vrsti dobrog djela koja su se činila tijekom godine kako bi Klub mogao normalno funkcionirati. Iz tog razloga, Klub će vam se ove, kao i svake godine, zahvaliti prigodnim kalendarima koji će se početi dijeliti poslije Božića.

Na kraju, svim žiteljima Općine Orehovica Nogometni Klub Croatia želi blagoslovljen Božić te sretnu i lijepim trenucima ispunjenu novu 2017. godinu.